Menu

VCA

Veilig werken op nummer één. Daarom bieden wij een VCA Basis cursus inclusief examen aan om werkgever en werknemer bewust te maken van de risico’s op de werkvloer. Of je nu voor het eerst een VCA cursus volgt of je VCA Basis certificaat moet vernieuwen, wij hebben de juiste cursus voor jou.

Wat is VCA Basis?
VCA Basis, ook wel Basisveiligheid VCA of B-VCA genoemd, is een certificering die aantoont dat je beschikt over de basiskennis van Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM). Dit is essentieel voor iedereen die werkt op risicovolle werkplekken, maar geen leidinggevende is of als ZZP’er werkt. Met een VCA Basis certificaat toon je aan dat je veilig werkt volgens de standaard van VCA, en rekening houdt met de veiligheid en gezondheid van jezelf en anderen, evenals het milieu.

Inhoud van de VCA Basis cursus
De ééndaagse VCA Basis cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen die essentieel zijn voor veilig werken. Tijdens onze cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: – Wetgeving en veiligheidsregels – Ongevallen: oorzaken en preventie – Gevaarlijke stoffen – Ergonomische werkplek – Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Hoe ziet een cursusdag VCA Basis eruit?
De VCA Basis cursus duurt één dag, van 08:00 tot 16:00 uur. Aansluitend vindt het examen plaats, dat digitaal wordt afgenomen in het lokaal waar de cursus plaatsvindt. Het examen start om 16:30 uur en duurt ongeveer 60 minuten.

VCA Basis examen en certificaat
Het VCA Basis examen wordt uitsluitend digitaal en klassikaal afgenomen. Heb je moeite met lezen of dyslexie? Dan kun je een voorleesexamen aanvragen, waarbij je de vragen en meerkeuzeantwoorden kunt laten voorlezen. Voor dit examen krijg je 15 minuten extra tijd. Na het succesvol afronden van het examen ontvang je binnen enkele werkdagen het VCA Basis certificaat in de vorm van een digitaal pasje. Dit certificaat is tien jaar geldig.

Meer weten? 
Neem contact met ons op!